Tuin en erf

Aan de slag!

Heb je interesse in een ontwerp van Juffer-in-het-Groen, neem dan contact met mij op. We spreken dan een tijdstip af voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij ik meteen je tuin en erf kan bekijken.

Kennismaking
Tijdens dit kennismakingbezoek bespreken we je wensen en verwachtingen. Ook kan ik enkele voorbeelden laten zien van eerdere projecten. We kunnen wederzijds ontdekken of we een ‘groenklik’ hebben. We bespreken het mogelijke traject van idee tot ontwerp, waarbij al tijdens dit gesprek allerlei ideeën naar boven zullen borrelen.
Het ontwerpproces is eigenlijk dan al begonnen.

Na afloop van dit bezoek stuur ik een offerte. Mocht je geen gebruik maken van de offerte dan worden alleen de kosten en reiskosten van dit eerste bezoek berekend. Deze kosten worden niet berekend als je wel akkoord gaat met de offerte. We gaan dan samen door naar de volgende fase om te komen tot je gedroomde tuin of erf.

Schetsontwerp
Al deze en nog aanvullende informatie verwerk ik in een schetsontwerp. Het schetsontwerp bespreken we tijdens een volgend bezoek. Op dat moment kunnen we het ontwerp nog aanpassen wanneer het op onderdelen nog niet aan de verwachtingen voldoet. Pas wanneer je zeker bent dat dit plan aan alle wensen voldoet, maak ik er een definitieve versie van.

Ontwerp en beplantingsplan
Het definitieve plan omvat een plattegrond in kleur op schaal met een beplantingsplan op basis van dit ontwerp. Dit beplantingsplan is een plattegrond met verwijzingen naar een plantlijst. De plantlijst is de lijst waar alle planten met aantallen en andere details op vermeld staan. Naast deze documenten maak ik een toelichting op het plan met eventueel technische details en adviezen voor te gebruiken materialen. Tijdens een laatste bezoek ontvang je alle documenten en bespreken we het geheel nog eens goed door.

Je kunt nu aan de slag met alle informatie. Je kunt de uitvoering zelf doen of dit gedeeltelijk of helemaal uit handen geven. Lees hiervoor verder bij AANLEG