paard en erf

Tuin en erf met hart voor je paard(en)

Een fijn paardenerf bestaat uit een uitgebalanceerd ingericht stuk land, waarbij rekening is gehouden met de behoeftes van het paard, zoals voldoende beweging, voldoende gezonde voeding en voldoende sociaal contact. Trouwens, niet alleen de paarden zullen er gebruik van maken, vogels, egels en diverse insecten zullen je ook dankbaar zijn. Bovendien, als je buitenaf woont is het mooi om met paardvriendelijke beplanting het erf aan te kleden, waarmee je tegelijkertijd het paardenerf harmonisch in het landschap laat opgaan.

Als je je erf zodanig  wilt inrichten dat aan al deze voorwaarden wordt voldaan, maar je hebt zelf te weinig kennis van alle mogelijkheden, materialen en soorten beplanting om een goede inrichting van je erf vorm te geven, kan Juffer-in-het-Groen je op verschillende manieren helpen om tot een goed concept te komen voor je eigen fijne paardenerf dat aan alle eisen voldoet.

 

Adviesgesprek

We bepalen samen geschikte plekken voor beplanting en we bespreken de mogelijkheden voor beplanting in jouw situatie.
Ik stel geschikte paardenplanten voor en stel een plantlijst voor je op.
Met behulp van dit advies maak je zelf een beplantingsplan.

 

Beplantingsplan voor bestaand ontwerp

We inventariseren de bestaande situatie en je vragen. We overleggen over geschikte soorten beplanting voor jouw situatie. Ik werk op schaal een praktisch beplantingsplan voor je uit en geef je desgewenst advies over de aanplant en het beheer van de beplanting.

 

Ontwerp en beplantingsplan op maat

We inventariseren de bestaande situatie, je wensen en de ruimtelijke mogelijkheden. Daarna overleggen we over de gewenste en geschikte ruimtelijke indeling en soorten. Ik werk je wensen uit tot een ontwerp op maat met bijbehorend beplantingsplan. Ik geef desgewenst advies over uitvoering, aanplant en beheer van het terrein en de beplanting.