Visie

bloemen2

 

De creatie van kleurrijke, harmonieuze tuinen en erven, waar het prettig toeven is voor mens, plant en dier; dat is het streven van Juffer-in-het-Groen Natuurlijke Tuinen. Want daar waar evenwicht is in ruimte, bodem, water, klimaat, licht, lucht en kleur voelt ook een mens zich fijn.

Bij het ontwerpen van een natuurlijke tuin vind ik het de kunst een balans te vinden tussen wat de omgeving vraagt en wat de persoonlijke tuinwensen zijn. Naast ontwerplijnen die zijn gericht op functie en sfeer, probeer ik daarom te zoeken naar vormen die zijn gericht op het bereiken van een natuurlijk evenwicht.
Bij het kiezen van beplanting let ik vooral op de omstandigheden in de tuin. Voor elke grondsoort en voor elke lichtval zijn geschikte planten te vinden. Door de juiste planten te kiezen, worden insecten en andere dieren in de tuin uitgenodigd, die op hun beurt een gunstige invloed hebben op een gezonde ontwikkeling van de gehele tuin.

Het onderhouden van een natuurlijke tuin is daarna meer regisseren dan ingrijpen. Het betekent met aandacht kijken, overwegen en alleen dáár ingrijpen waar beplanting ongewenste concurrentie vormt ten koste van andere -gewenste- beplanting. Natuurlijk help ik graag met adviezen over het onderhoud.

Een passie heb ik ook voor paarden. Voor mij is het een genoegen te werken aan erven waar niet alleen ‘het groen’ evenwichtig verdeeld is, maar waar ook het paard een plek krijgt in het groen, op een zodanige manier dat het paard zoveel mogelijk natuurlijk kan worden gehouden, terwijl de indeling in de ruimte passend is in het landschap.