Van idee naar tuinontwerp en beplantingsplan

juffer-tekent

Telefonisch contact

Bent u geïnteresserd in een tuinontwerp van Juffer-in-het-Groen Natuurlijke Tuinen, neem dan vrijblijvend telefonisch contact met mij op. Aan de hand van dit telefoongesprek kunnen we een afspraak maken bij u thuis, waar ik dan meteen uw tuin of erf kan bekijken.

Kennismakingsbezoek

Tijdens dit kennismakingsbezoek kunnen we uw wensen bespreken en kan ik u enkele voorbeelden laten zien van hoe ik te werk ga en wat ik eventueel voor uw tuin of erf kan betekenen. Uw eigen inbreng is zeker zo belangrijk. U heeft waarschijnlijk zelf al ideeën over wat u leuk zou vinden. U kunt alvast nadenken over wat u graag wel terug wilt zien in uw tuin en wat liever niet. Wanneer u in tijdschriften plaatjes tegenkomt van tuinen die u erg mooi vindt, of van planten die u aanspreken, is het handig deze plaatjes te verzamelen en mij te laten zien of mee te geven.

Offerte

Op basis van wat ik gezien en gehoord heb en op basis van de afmetingen van het te ontwerpen tuinoppervlak maak ik daarna een offerte. Als u besluit mij de opdracht voor uw tuin te geven, kom ik opnieuw langs om het erf op te meten en om foto’s te maken van de bestaande situatie.

Schetsontwerp

Met al deze informatie ga ik aan de slag en maak een schetsontwerp. Het schetsontwerp kom ik bij u thuis presenteren. Op dat moment kunnen we het ontwerp nog aanpassen wanneer het op onderdelen nog niet aan uw verwachtingen voldoet. Pas wanneer u zeker bent dat dit plan voldoet maak ik er een definitieve versie van.

Definitief plan

Op basis van het definitieve ontwerp maak ik aansluitend een beplantingsplan. Naast deze documenten maak ik een uitgebreide omschrijving van de ideeën achter het plan met eventueel technische details en adviezen voor te gebruiken materialen. Tijdens een laatste bezoek ontvangt u het tuinontwerp (in kleur), een beplantingsplan met beplantingslijst en uitgetypte toelichting op het ontwerp. Tevens maak ik voor u een (werk)kopie van het geheel.